Punjeni šampinjoni

Potrebno je:

400gr šampinjona,
200gr sira(ili kačkavalja),
malo pavlake,
100gr šunke,
so
i biber.

Priprema:

Šampinjone oprati,izvaditi drške. Sir, pavlaku i šunku izmešati, malo posoliti i pobiberiti,i ovim nadevom puniti šampinjone. Ređati ih na podmazani pleh i peći na umerenoj temperaturi.

 

Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Džigericu pre prženja stavljati u hladnu masnoću;soliti je neposredno pred služenja.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Ćevapi od pečenih paprika

Potrebno je:

10 pecenih paprika,
2-3 kriske starog hleba,
1 jaje,
malo brasna,
prezle,
so i ulje.

Priprema:
Papriku oljustiti i samleti ili sasvim sitno iseckati, hleb potopiti u mleku da malo odstoji, ocediti i izmrviti, dodati u papriku. Zamesiti sa jajetom i brasnom i zaciniti po ukusu. Rukom formirati cevape, uvaljati u prezlu i prziti na zagrejanom ulju.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?