Pohovani koziji sir

 

Potrebno je:
-200 gr kozjeg sira u maslinovom ulju
-jaje,brašno,ulje

Priprema:
Iseći koziji sir na štapiće.Umutiti jedno jaje sa brašnom da se dobije smesa nešto gušća nego smesa za palačinke.Uvaljati sir u smesu za pohovaje i pržiti na jako zagrejanom ulju.

Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pohovano meso,riba valjušci biće ukusniji ako se predhodno uvaljaju u fino kukuruzno brašno.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Spagete bolonjeze

Potrebno je:
-Pakovanje spageta,
-400gr mlevenog mesa,
paradajz,crni i beli luk,
paprika,sargarepa,
kecap,
origano,
vegeta,
biber,
ulje,
bosiljak.

Priprema:
Spagete staviti da se kuvaju u vodu kojoj ste dodali malo soli i ulja.Za to vreme na ulju proprziti seckani luk, sargarepu i papriku,dodati mleveno meso, kad meso porumeni dodati i seckani paradajz ili paradajz pire i prokrčkati jos malo, pred kraj przenja dodati zacine i jos malo kecapa.Spagete isprati hladnom vodom, servirati na tanjir i preliti sosom od mlevenog mesa.

Napomena:Od ove kolicine ispadne bas dosta pa mozete slobodno i prepoloviti mere.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?