Suve šljive sa slaninom

 

Potrebno je:
-
suve šljive
-kačkavalj
-slanina

Priprema:
Izvaditi koštice iz šljiva, staviti kockicu kačkavalja u sredinu, lepo zatvoriti i uviti tanko isečenim režnjem slanine. Pričvrstiti čačkalicom, ređati u pleh i zapeći u rerni.

Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pileće meso će imati hrskavu koricu ako se tokom pečenja preliva limunovim sokom razblaženim u malo vode.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Varivo od šargarepe

Potrebno je:


1/2kg šargarepe
peršun,
vegeta,
brašno,
ulje,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:

šargarepu iseći na kolutove i staviti u šerpicu da se dinsta dok ne omekša. U drugoj šerpici napraviti bešamel sos na sledeći način: Na ulju propržiti brašno (ali ne da porumeni), postepeno dolivati mleko do željene gustine i na kraju dodati kašiku pavlake. Sjediniti sa šargarepom, posoliti i posuti seckanim peršunom. Sluziti kao prilog uz meso, ili kao samostalno jelo.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?