Prolećne rolnice

Potrebno je:

Nekoliko listova šunke(ili u ovom slučaju karea),
šargarepa,
kačkavalj,
perca mladog crnog luka,
krastavac.

Priprema:
Krastavac oprati,  i iseći na tanke kolutove ,zatim mu oštrim nožem odstraniti središnji deo,  kako bi se dobilo nešto nalik prstenu. Šargarepu i kačkavalj iseći na štapiće, pa ih zajedno sa percima luka umotati u list šunke  ,koji provučemo kroz prsten.

Prolećne rolnice

Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Priliokom pečenja meso se znatno skuplja.Ako se predhodno podrži pet minuta u ključaloj vodi zatim ocedi i ispeče,veličine komada če ostati ista,a sama pečenje će biti vrlo ukusno i sočno.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Tikvice punjene pečurkama

Potrebno je:

Kilogram mladih tikvica,
200gr sampinjona,
100gr pirinca,
crni luk,
sargarepa,
paprika,
vegeta,
biber,
ulje,
persun.

Priprema:

Tikvice oprati, oljustiti, uzduz preseci na pola, izdubiti sredinu kasicicom i ostaviti na stranu. Na ulju proprziti kratko crni luk, sargarepu i papriku, dodati seckane sampinjone i sredinu od tikvica, posoliti i pobiberiti. Sve zajedno jos malo proprziti. Pirinac obariti i promesati sa povrcem, pa ovim nadevom puniti tikvice. Redjati tikvice u podmazan pleh i peci dokne omeksaju. Pecene ukrasiti seckanim persunom.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?