Party paradajz

Potrebno je:
Nekoliko čvršćih paradajza i po želji-kockice suhomesnatog,sira,paprike i sl.

Priprema:
Paradajz na donjem delu malo zaseći kako bi stajao stabilno, na čačkalice ređati kockice salame, sira, kačkavalja,paprike u ovom slučaju, a po želji možete dodavati i maslinke, pečurke i sl. Čačkalice jednu do druge zabadati u paradajz.Jako je dekorativno i idealno za dečije rođendane npr.

Party paradajz

Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Načeta salama sačuvaće svežinu ako se presečeni deo premaže masnoćom i to mesto prekrije komadićem hartije.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Rolat od piletine sa sargarepom

Potrebno je:
Belo pilece meso,
nekoliko listova sunke,
3-4 sargarepe,
vegeta,senf,bosiljak.

Priprema:
Sargarepu staviti da se kuva nekoliko minuta(da ne bude sasvim mekana znaci), za to vreme belo meso iseci tanko, i to tako da dobijete veliko okruglo parce (tako sto necete zaseci do kraja, nego ostavite spojeno na jednom kraju). Posoliti, zaciniti bosiljkom i premazati senfom, poredjati kolutove sunke, preko toga sargarepu i uviti u rolat. Ucvrstiti cackalicama ili koncem, i staviti u podmazan pleh da se pece.Kada meso porumeni gotovo je.Rolat je u ovom slucaju posluzen uz krompir koji je takodje zacinjen bosiljkom.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?