Simpatična zakuska

Potrebno je:

Nekoliko kriški starog hleba,
100 gr šunke,
100 gr kačkavalja,
malo maslinki
,majonez,
kečap.

Priprema:
Hleb iseći na sto tanje kriške, pa modlicama za kolače vaditi razne oblike, isto učiniti i sa šunkom i kačkavaljem. Ređati na hleb tako da nekad bude šunka na vrhu a nekad kačkavalj. Na šunku staviti kap majoneza a na kačkavalj kečapa kao dekoraciju. Tanjir ukrasiti i sa nekoliko maslinki.

simpaticna zakuska

Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Jaje koje nije sveze pliva po povrsini vode,sveze jaje potone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjene lignje

Potrebno je:

400gr lignji,
100gr kačkavalja,
50ml belog vina,
beli luk,
prezle,
vegeta,
maslinovo ulje,
peršun.

Priprema:

Lignje odvojiti od pipaka, pipke sitno iseći, dodati rendani kačkavalj, beli luk ,prezle, seckani peršun i vegetu .Ovim nadevom puniti lignje, zatvoriti ih čačkalicom i desetak minuta pržiti na maslinovom ulju sa obe strane. Dodati vino u tiganj, jos malo vegete i jos koji minut ih prokrlkati u vinu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?