Brzi rolati


Potrebno je:
-pakovanje kora za pitu
-500 gr sitnog sira
-2 kom jaja
-šunka, kečap, origano, spanać, ulje,susam

Priprema:
Podeliti kore na dva jednaka dela. U posudi pomešati sir, jaja i ulje i ovu smesu podeliti na dva dela. U jedan dodati seckanu šunku, kečap i origano, a u drugu seckani spanać. Filovati polovinu kora jednim filom, a drugu polovinu drugim filom. Uviti kao rolat, staviti na poslužavnik, prekriti kesom i staviti u zamrzivač. Pola sata pred pečenje izneti iz zamrzivača da se rolati malo opuste i odlede.Seći na parčad debljine prsta otprilike, ređati na podmazan pleh, posuti susamom  i peći.

Ocena korisnika: / 121
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Žilavo meso  skuvaće se  brže ako se u vodi u kojoj se kuva doda malo sirćeta ili sode bikarbone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina sa suvim šljivama

Potrebno je:
-pileće belo meso
-suve šljive
-beli luk
-vegeta, biber
-senf

Priprema:
Raseći belo meso i izlupati ga tako da dobijete što tanje a veće parče mesa. Suve šljive iseckati sitno, beli luk takođe pa izmešati. Piletinu posoliti, pobiberiti, premazati senfom u tankom sloju, na jednom kraju staviti fil od suvih šljiva i luka, uviti u rolat i staviti da se peče.seći na parčad tek kad se dobro ohladi.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?