Slana bajadera

Potrebno je:
2-3 komada belog pilećeg mesa,
300gr kačkavalja,
300gr šunke,
2 kisele pavlake i
4 jajeta.

Priprema:
Iseći na šnite belo meso, posoliti, izlupati i staviti u vrlo malo podmazan pleh. Preko naredjati kačkavalj isečen na tanke šnite i preko staviti šunku. Penasto umutiti pavlaku i jaja i preliti odozgo . Peći na 200 stepeni i seći na štangle.

slana bajadera

Ocena korisnika: / 121
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pohovano meso,riba valjušci biće ukusniji ako se predhodno uvaljaju u fino kukuruzno brašno.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Dagnje u paradajz sosu


Potrebno je:
-300 gr smrznutih dagnji
-200 ml paradajz pirea
-200 ml belog vina
-beli luk, origano, prezle, vegeta, biber, maslinovo ulje, peršun

Priprema:
Dagnje odmrznuti i ocediti od vode.U tiganj sipati maslinovo ulje, dodati sitno seckan beli luk, propržiti kratko, zatim dodati dagnje, paradajz pire, vino i začiniti po ukusu a onda  sve zajedno prokrčkati desetak minuta da ispari višak tečnosti.Pred kraj dinstanja dodati kašiku prezli i sitno seckani peršun. Pred serviranje ukrasiti sa nekoliko listića peršuna.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?