Štanglice od šunke i sira

Potrebno je:
400 gr šunke (najbolje praške jer je četvrtasta),
300 gr sitnog sira,
kisela pavlaka i majonez po želji.

Priprema:
Siru dodajte ako želite vrlo malo pavlake i majoneza, čisto radi poboljšanja ukusa ali ne previše jer će masa onda biti previše tečna i nezgodna za sečenje. Na tacnu ili uži poslužavnik ređajte red šunke, red sira, završite šunkom, stavite u frižider na hlađenje i seći na štanglice.

stancglice od sunke.jpg

Ocena korisnika: / 120
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Mleveno meso biće vazdušastije i manje kalorino ako se pomeša sa nemasnim krem sirom umesto sa prezlama ili hlebom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Dagnje u paradajz sosu


Potrebno je:
-300 gr smrznutih dagnji
-200 ml paradajz pirea
-200 ml belog vina
-beli luk, origano, prezle, vegeta, biber, maslinovo ulje, peršun

Priprema:
Dagnje odmrznuti i ocediti od vode.U tiganj sipati maslinovo ulje, dodati sitno seckan beli luk, propržiti kratko, zatim dodati dagnje, paradajz pire, vino i začiniti po ukusu a onda  sve zajedno prokrčkati desetak minuta da ispari višak tečnosti.Pred kraj dinstanja dodati kašiku prezli i sitno seckani peršun. Pred serviranje ukrasiti sa nekoliko listića peršuna.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?