Palačinke sa šampinjonima

Potrebno je:

Nekoliko palačinki,
šampinjoni,
kukuruz šećerac,
pirinač,
luk,
vegeta,
biber,
pavlaka.

Priprema:
Pečurke i crni luk propržiti na ulju,posoliti, pobiberiti, dodati bareni pirinač i kukuruz, povezati pavlakom i ovim nadevom filovati palačinke.

Palačinke sa šampinjonima

Ocena korisnika: / 121
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Jaje koje nije sveze pliva po povrsini vode,sveze jaje potone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina u sosu od bosiljka

 

Potrebno je:
-belo pileće meso
-pavlaka,majonez,bosiljak,limun,vegeta

Priprema:
Belo pileće meso iseći na tanke šnicle,posoliti i ispeći na tiganju na laganoj vatri.U sud staviti jednu kiselu pavlaku,kašiku majoneza,sok od jednog limuna i sitno seckani sveži bosiljak.Lepo izmešati pa preliti preko piletine.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?