Slani rolat u oblandi


Potrebno je:
List veće oblande
200 gr sira
pavlaka,majonez
200 gr šunke
seckana perca od mladog crnog luka
pečena crvena paprika

Priprema:
Oblandu uviti u vlažnu krpu kako bi omekšala.Sir usitniti,šunku iseckati,pomešati sa pavlakom i majonezom,dodati i seckani luk i papriku.Ovim nadevom premazati oblandu,uviti u rolat i seći na parčad.

slani_rolat_u_oblandi

Ocena korisnika: / 121
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Mleveno meso biće vazdušastije i manje kalorično ako se pomeša sa nemasnim krem sirom umesto sa prezlama ili hlebom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Cufte od pecuraka

Potrebno je:
500gr sampinjona ili nekih drugih pecuraka,
200gr pirinca,
crni luk,
beli luk,
paprika,
vegeta,biber,jaje,
brasno i prezle.

Priprema:
Pirinac obariti. Pecurke iseci sto sitnije pa ih zajedno sa lukom i paprikom prodinstati sve dok ne izvrije sva voda koju povrce pusti. Posoliti i pobiberiti. Spojiti sa pirincem, pa rukom oblikovati ćufte. Uvaljati ih prvo u brašno i jaja, zatim u prezle i prziti na ulju.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?