Zamotuljci sa boranijom iz turšije

Potrebno je:
boranija iz turšije,
svinjsko meso.

Priprema:
Svinjsko meso iseći što tanje,izlupati na dasci, posoliti i pobiberiti, seći na tanke trakice. Na svako parče poređati po 2-3 boranije, spojiti krajeve mesa čačkalicom i pržiti.

Zamotuljci sa boranijom iz turšije

Ocena korisnika: / 120
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+1 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
0 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+3 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+7 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Meso će prilikom pečenja zadržati vredne sastojke i dobro se ispeći ako se uvije u aluminijumsku foliju.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Zapečena boranija

Potrebno je:
-1/2 kg mlade boranije,
-crni luk,
-šargarepa,
-paprika,
-paradajz,
-celer,
-krompir,
-peršun,
-vegeta,
-brašno,
-aleva paprika.

Priprema:
Staviti svo povrće da se kuva, posoliti i kad je skoro gotovo, zapržiti pa izručiti u pleh i zapeći još nekih pola sata. U ovom slučaju poslužena je sa pohovanim mesom, ali može da bude i samostalan obrok.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?