Zamotuljci sa boranijom iz turšije

Potrebno je:
boranija iz turšije,
svinjsko meso.

Priprema:
Svinjsko meso iseći što tanje,izlupati na dasci, posoliti i pobiberiti, seći na tanke trakice. Na svako parče poređati po 2-3 boranije, spojiti krajeve mesa čačkalicom i pržiti.

Zamotuljci sa boranijom iz turšije

Ocena korisnika: / 121
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je meso nekoliko dana duže stajalo u frižideru i dobilo neprijatan miris, operite ga hladnom vodom i ostavite četvrt sata u blagom čaju od kamilice.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina sa šampinjonima


Potrebno je:

-Belo pileće meso
-300 gr šampinjona
-100 gr kačkavalja
-peršun,senf,vegeta,biber

Priprema:

Belo meso iseći na što tanje šnite, po potrebi još malo istanjiti tučkom za meso,posoliti, pobiberiti, premazati senfom. Šampinjone iseckati ,posoliti i propržiti na ulju da omekšaju, kad ispari sva voda koju su pustili dodati seckani peršun i rendani kačkavalj .Ovu smesu stavljati na pileće šnicle, uviti kao rolat, pričvrstiti čačkalicama da fil ne bi iscureo i peći u rerni dok ne porumene.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?