Pita od brokolija

 

Potrebno je:
-250 gr brašna
-125 gr margarina
-1/2 kg sitnog sira
-3 jajeta
-300 gr brokolija
-nekoliko šeri paradajza
-maslinke

Priprema:
Zamesiti testo od brašna, margarina, jednog  jajeta i 100 gr sira. ostaviti u frižideru da odstoji pola sata, premesiti pa rastanjiti i staviti u okrugli pleh, podići testo uz ivice pleha. Brokoli iskidati na cvetiće, kratko obariti u posoljenoj vodi. U posudi pomešati sir, preostala jaja, brokoli, paradajz i maslinke, izručiti preko testa i peći na 160 stepeni 45 minuta.

Ocena korisnika: / 120
LošeNajbolje 

 

Za većinu stvari sa ovog tanjira već postoje recepti na ovom sajtu (tortice od palente,pihtije od povrća,punjeni šampinjoni), pojasniću stoga samo ono što je novo.

Rolat od palente:Palenta se skuva po uputstvu,doda joj se so i origano.Raširi se po foliji na debljinu prsta.Filuje se uprženim prazilukom sa šampinjonima,i paprikom.Umota se u rolat i kad se dobro ohladi seče na kolutove debljine 1 cm.

Rolat od paprike sa tunjevinom:Tunjevinu iz konzerve pomešati sa seckanim prazilukom,malo sredine hleba i ajvarom-ovde je korisćen ajvar od plavog paradajza), pa ovim nadevom puniti izdubljenu svežu papriku (najbolje u raznim bojama-crvena, zelena ,žuta). Ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa seći na kolutove.

Napomena:u ovom slučaju recept za punjene šampinjone je prilagođen posnoj slavi,pa prema tome u punjenje su išle samo drškice šampinjona, praziluk i susam,bez kačkavalja i sl.)

 

Komentari  

 
+2 #6 iva 18-12-2011 11:42
:njam;
Citiraj
 
 
-2 #5 nada 11-12-2011 09:40
[cenzura]
Citiraj
 
 
+1 #4 Nada 29-11-2011 17:02
:clap:
Citiraj
 
 
+12 #3 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+4 #2 vera kostic 01-12-2010 17:13
:bravo:
Citiraj
 
 
+8 #1 biljana 03-11-2010 08:26
ovo sve sjajno izgleda a i probacu sve da napravim. hvala
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tenost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Špikovano meso

Potrebno je:
-kg svinjskog mesa,
-so,biber,vegeta,
-ulje i belo vino.

Priprema:
Meso iseći na što tanje šnite i izlupati na dasci. Redjati u malo podmazanu šerpu uljem, posoliti, pobiberiti, dodati naseckan beli luk, sasvim malo belog vina, poklopiti i na najslabijoj vatri dugo (minimum 3-4h) krčkati u sopstvenom soku koji meso pusti. Meso bude fantastično mekano i sočno.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?