Šarene palačinke

Potrebno je:
Brašno,jaje,
mleko,ulje,
spanać(ili blitva,zelje i sl.),
ajvar(ili kečap,paradajz sos,aleva paprika i sl.)
,majonez,sir.

Priprema:
Od brašna,jaja, mleka i ulja zamesite klasično testo za palačinke,podelite na dva dela. U jedan deo dodajte blanširani zeleniš(po izboru), koji ste usitnili u blenderu,a u drugi ajvar (ili nesto drugo crvene boje), i pržite palačinke na uobičajeni način. Premažite svaku palačinku majonezom, ili krem sirom, filujte mrvljenim sirom (može se,po zelji,dodati i nesto suhomesnato) ,umotati svaku palačinku u aluminijumsku foliju i staviti na nekoliko sati u frižider da se ohlade. Seći na male kružiće ili na polovine kao u ovom slučaju.

Šarene palačinke

Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...
Da pohovano meso bude ukusnije i rumene boje,pomešati mrvice sa malo struganog parmezana ili kačkavalja.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pileće grudi punjene celerom i sirom

Potrebno je:
2 kom pilećih grudi,
sir,
list celera,
vegeta,biber.

Priprema:
Piletinu rastanjiti na dasci, posoliti i pobiberiti,na jednom kraju staviti po parče sira i dosta seckanog lista celera, uviti u rolat, učvrstiti čačkalicama i peći u rerni. Služiti uz priloge po želji.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?