Ruzice od salame

Potrebno je:
Nekoliko paprika,
200 gr salame ili šunke

Priprema:

Paprike iseći na malo deblje kolutove,listove tanko isečene salame uvijemo i provučemo kroz "prsten" od paprike,ređamo jednu do druge . Ovo ustvari i nije klasičan recept već više ideja za dekoraciju.

Ruzice od salame

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...

Ako se krljušt ribe teško skida,potopiti ribu u sud sa vrelom vodom.Pri čišćenju dobro je rep pridržavati krpom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjeni krompir

Potrebno je:
7-8 krompira srednje veličine,
praziluk,šargarepa,paprika,
100 gr dimljene slanine (ili nešto drugo suhomesnato)
sir,vegeta,biber,ulje.

Priprema:
Krompir dobro oprati i staviti da se kuva u ljusci. Kad je napola kuvan (da sasvim malo omekša) ,skloniti sa vatre .Kad se malo prohladi, preseći ga napola, kašicicom izdubiti pažljivo i odložiti na stranu .Na ulju propržiti praziluk, šargarepu,papriku i izdubljenu sredinu krompira, posoliti,pobiberiti pa ovim nadevom puniti krompir. Na vrh svakog krompira staviti po komadić sira i peci u podmazanom plehu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?