Palačinke-zavežljaji

 

Potrebno je:
Nekoliko palačinki,
sir,
slaninica,
ajvar,
majonez,
peršun.

Priprema:
Napraviti nadev po svojoj želji,u ovom slučaju to je izmešan sir, slaninica i majonez ili druga varijanta sir i ajvar, a mogu se dodati bilo šampinjoni ,šunka, kukuruz šećerac i sl. Na sredinu svake palačinke staviti kašičicu-dve od nadeva, podići krajeve palačinke i uvezati peršunom tako da se dobiju ovakvi zavežljaji kao na slici.

Palačinke-zavežljaji

Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...

Mleveno meso biće vazdušastije i manje kalorično ako se pomeša sa nemasnim krem sirom umesto sa prezlama ili hlebom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina u kari sosu

 

Potrebno je:

-belo pileće meso
-brašno,mleko,vegeta,pavlaka,kari sos

Priprema:
Piletinu iseći na tanke šnite, začiniti,izgrilovati i staviti na stranu. U malo vode dobro razmutiti 2-3 kašike brašna, pa to dodati u 1/2 l ključalog mleka, dodati vegetu ,biber ,pavlaku, kari sos u prahu.  Preliti preko mesa i služiti.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?