Burek od koprive


Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za pitu
-mlada kopriva(oko 50 vrhova)
-100 gr sira
-pola čaše ulja,voda,so

Priprema:
U čaši za vodu pomešati ulje i vodu(pola-pola),dodati soli.U okrugli pleh ređati koru po koru,svaku poprskati mešavinom iz čaše,na svaku drugu staviti seckanu koprivu,a na svaku treću po malo mrvljenog sira,krajeve kora koji vire preko pleha ušuškati uz ivicu pleha.Peći u rerni dok gornja kora ne porumeni,a zatim pomoću nekog velikog tanjira okrenuti onu stranu koja je bila dole da se i ona zapeče.

burek_od_koprive.jpg

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...
Krompir će sačuvati više vitamina ako se skuva sa ljuskom i zatim brzo očisti.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pljeskavice od povrća


Potrebno je:
-
povrće po želji
u ovom slučaju brokoli, karfiol, tikvice, paprika, beli luk
-jaja
-brašno, prezle, so, ulje za prženje

Priprema:
Povrće kratko obariti u posoljenoj vodi, samleti u blenderu, dodati jaje i brašno da se dobije masa pogodna za oblikovanje pljeskavica. Uvaljati ih prvo u brašno, zatim u umućena jaja, na kraju u prezle i pržiti na ulju dok ne porumene.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?