Sendviči od plavog paradajza

Potrebno je:
Nekoliko plavih paradajza srednje veličine,
100gr šunke,
100gr kačkavalja,
so,jaja,
brašno i
ulje.

Priprema:
Plavi paradajz oprati, oljuštiti i seći na kriške ali tako da po dve ostanu spojene jednim delom (tj. ne iseći do kraja svaku drugu). Posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta kako bi pustio vodu. Izmedju kriški stavljati po listić šunke i kačkavalja, a zatim pohovati na klasičan način tj. uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti na ulju.Lepi su i kad su topli i hladni.

sendviciodplavogparadajza

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...
Jaje koje nije sveze pliva po povrsini vode,sveze jaje potone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Cufte od pecuraka

Potrebno je:
500gr sampinjona ili nekih drugih pecuraka,
200gr pirinca,
crni luk,
beli luk,
paprika,
vegeta,biber,jaje,
brasno i prezle.

Priprema:
Pirinac obariti. Pecurke iseci sto sitnije pa ih zajedno sa lukom i paprikom prodinstati sve dok ne izvrije sva voda koju povrce pusti. Posoliti i pobiberiti. Spojiti sa pirincem, pa rukom oblikovati ćufte. Uvaljati ih prvo u brašno i jaja, zatim u prezle i prziti na ulju.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?