Pita od brokolija

 

Potrebno je:
-250 gr brašna
-125 gr margarina
-1/2 kg sitnog sira
-3 jajeta
-300 gr brokolija
-nekoliko šeri paradajza
-maslinke

Priprema:
Zamesiti testo od brašna, margarina, jednog  jajeta i 100 gr sira. ostaviti u frižideru da odstoji pola sata, premesiti pa rastanjiti i staviti u okrugli pleh, podići testo uz ivice pleha. Brokoli iskidati na cvetiće, kratko obariti u posoljenoj vodi. U posudi pomešati sir, preostala jaja, brokoli, paradajz i maslinke, izručiti preko testa i peći na 160 stepeni 45 minuta.

Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...

Pileće meso će imati hrskavu koricu ako se tokom pećenja preliva limunovim sokom razblaženim u malo vode.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina sa šampinjonima


Potrebno je:

-Belo pileće meso
-300 gr šampinjona
-100 gr kačkavalja
-peršun,senf,vegeta,biber

Priprema:

Belo meso iseći na što tanje šnite, po potrebi još malo istanjiti tučkom za meso,posoliti, pobiberiti, premazati senfom. Šampinjone iseckati ,posoliti i propržiti na ulju da omekšaju, kad ispari sva voda koju su pustili dodati seckani peršun i rendani kačkavalj .Ovu smesu stavljati na pileće šnicle, uviti kao rolat, pričvrstiti čačkalicama da fil ne bi iscureo i peći u rerni dok ne porumene.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?