Mozaik vekna

Potrebno je:
vekna francuskog hleba
,300gr sitnog sira,
1 kisela pavlaka,
čen belog luka,
100gr mariniranih šampinjona,
nekoliko crvenih pečenih paprika
,100gr šunke,
peršun,
majonez,so.

Priprema:

Francuski hleb preseći na pola, iseći rubove i kašičicom izdubiti sredinu vodeći racuna da se ivice ne oštete tj. da ostanu cele. Sredinu hleba izmešati sa sirom,pavlakom, sitno seckanim belim lukom, šampinjonima, iseckanom pečenom paprikom ,iseckanom šunkom, peršunom i majonezom, posoliti po ukusu i ovim nadevom puniti veknu. Pritisnuti čvrsto i uviti u foliju i staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Seći na parčad debljine prsta.

Po želji sastojke za nadev možete menjati-možete dodati kuvana jaja, krastavčiće, paštetu umesto sira, ajvar itd...

mozaik vekna

Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

 

 

Potrebno je:
-nekoliko lepinja
-margarin
-dimljena slanina
-krem sir
-jaja

Priprema:
Lepinje preseći,izdubiti,premazati dno margarinom u tankom sloju,staviti kašičicu krem sira,šnitu slanine pa u udubljenje razbiti jedno jaje,vodeći računa da ostane celo.Staviti u rernu i peći dok jaje ne bude pečeno.

 

 

Potrebno je:
-300 gr brašna
-1/2 kg šampinjona
-1/2 kg sitnog sira
-5 kom jaja
-1/2 pakle margarina
-mladi crni luk,vegeta,biber,ulje

Priprema:
Umesiti testo od brašna,margarina,100 gr sitnog sira i jednog jajeta.Ostaviti da stoji u frižideru 20-30 min. Za to vreme šampinjone oprati,sitno naseckati i propržiti ih kratko na ulju zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.Premesiti testo i obložiti dno i ivice okruglog pleha.Izmešati propržene šampinjone sa preostalih 400 gr sira i 4 kom. jajeta,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izručiti preko testa.Peći u rerni na 200 stepeni 45 min.

 

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

 
Još članaka...
Suva kobasica lakše će se oljuštiti ako se pola časa pre upotrebe umata u vlažnu krpu.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina u sosu od bosiljka

 

Potrebno je:
-belo pileće meso
-pavlaka,majonez,bosiljak,limun,vegeta

Priprema:
Belo pileće meso iseći na tanke šnicle,posoliti i ispeći na tiganju na laganoj vatri.U sud staviti jednu kiselu pavlaku,kašiku majoneza,sok od jednog limuna i sitno seckani sveži bosiljak.Lepo izmešati pa preliti preko piletine.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?