Pohovani kačkavalj

Potrebno je:

300gr tvrdjeg kačkavalja,
2 kom jaja,
brašno,
vegeta i ulje.

Priprema:

Od jaja,vegete (ne preterano pošto je kacčkavalj već prilično slan) i brašna napraviti smesu malo gušću od smeše za palačinke , kačkavalj iseći na parčad debljine otprilike jednog prsta,uvaljati sa obadve strane u smesu za pohovanje i pržiti na jako zagrejanom ulju,kad porumeni gotov je.

pohovani kackavalj

Ocena korisnika: / 15
LošeNajbolje 

Potrebno je:kutija keksa,1/2 kg kupina,100gr čokolade za kuvanje,1/2 pakle margarina,šolja šećera,puding od vanile,šlag.

Priprema:Poredjati keks(u ovom slučaju-plazma) po dnu pleha ili činije.Staviti kupine u malo vode da se kuvaju,dodati čokoladu,margarin i šećer,posle kratkog kuvanja dodati i puding razmućen u malo vode.Kada se fil zgusne skloniti sa vatre i pustiti ga da se ohladi,ako zelite gušci fil dodati i malo mlevenog keksa.Preliti fil preko keksa a odozgo ukrasiti šlagom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Džigerica će biti mekša i ukusnija ako se na svako parče pre prženja sipa po nekoliko kapi vinskog sirećta. Nikako je ne treba soliti pre prženja, već posle, inače će biti žilava

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Dimljena pileća krilca


Potrebno je:
-pileća krilca

Priprema:
Ukoliko niste ljubitelj krilaca, probajte da ih sušite tj.dimite, bićete oduševljeni rezultatom. U slučaju da nemate prostoriju pogodnu za sušenje mesa, dimljena pileća krilca možete naći i gotova u prodaji, doduše samo u pojedinim mesarama ne u svim, ali moguće ih je kupiti i gotova i to po vrlo povoljnim cenama. Krilca se suše kao i bilo koje drugo meso, a osim njih mogu se sušiti i bataci, belo meso i sl. Krilca usoliti, i spajati dva po dva kanapom, okačiti ih da vise na nešto, a u prostoriji napraviti žar. Krilca će već sutradan biti spremna za jelo .Mogu se jesti samo tako dimljena, mogu se staviti na roštilj, a mogu se staviti i u bilo koje jelo kome će onda dati neodoljiv ukus. U ovom slučaju krilca su poslužena uz raviole.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?