Sendviči od plavog paradajza

Potrebno je:
Nekoliko plavih paradajza srednje veličine,
100gr šunke,
100gr kačkavalja,
so,jaja,
brašno i
ulje.

Priprema:
Plavi paradajz oprati, oljuštiti i seći na kriške ali tako da po dve ostanu spojene jednim delom (tj. ne iseći do kraja svaku drugu). Posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta kako bi pustio vodu. Izmedju kriški stavljati po listić šunke i kačkavalja, a zatim pohovati na klasičan način tj. uvaljati u brašno, pa u jaja i pržiti na ulju.Lepi su i kad su topli i hladni.

sendviciodplavogparadajza

Ocena korisnika: / 15
LošeNajbolje 

Potrebno je:kutija keksa,1/2 kg kupina,100gr čokolade za kuvanje,1/2 pakle margarina,šolja šećera,puding od vanile,šlag.

Priprema:Poredjati keks(u ovom slučaju-plazma) po dnu pleha ili činije.Staviti kupine u malo vode da se kuvaju,dodati čokoladu,margarin i šećer,posle kratkog kuvanja dodati i puding razmućen u malo vode.Kada se fil zgusne skloniti sa vatre i pustiti ga da se ohladi,ako zelite gušci fil dodati i malo mlevenog keksa.Preliti fil preko keksa a odozgo ukrasiti šlagom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Džigericu pre prženja stavljati u hladnu masnoću;soliti je neposredno pred služenja.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Musaka od spanaća

Potrebno je:
1 kg spanaca,
300gr mlevenog mesa,
solja pirinca,
crni luk,
ulje,
so,
aleva paprika.

Priprema:
Na zagrejanom ulju proprziti glavicu crnog luka,dodati meso, zacine i obareni pirinac. Spanac oprati, naseckati i dodati u serpu, dinstati dok sva voda koju je pustio spanac ne uvri. Fantasticno ide uz kiselo mleko.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?