Pohovani cvetovi tikvica

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

Ocena korisnika: / 15
LošeNajbolje 

Potrebno je:kutija keksa,1/2 kg kupina,100gr čokolade za kuvanje,1/2 pakle margarina,šolja šećera,puding od vanile,šlag.

Priprema:Poredjati keks(u ovom slučaju-plazma) po dnu pleha ili činije.Staviti kupine u malo vode da se kuvaju,dodati čokoladu,margarin i šećer,posle kratkog kuvanja dodati i puding razmućen u malo vode.Kada se fil zgusne skloniti sa vatre i pustiti ga da se ohladi,ako zelite gušci fil dodati i malo mlevenog keksa.Preliti fil preko keksa a odozgo ukrasiti šlagom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako se krljušt ribe teško skida,potopiti ribu u sud sa vrelom vodom.Pri čišćenju dobro je rep pridržavati krpom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Ćuftice od piletine sa pečurkama


Potrebno je:

300 gr pilećeg mesa(bilo kojeg)
200 gr šampinjona
mladi crni luk
hleb
2 kom. jaja
vegeta,brašno,prezle

Priprema:

Pileće meso (u ovom slučaju krilca,leđa i sl.) ,skuvati u vodi (naravno tu vodu ne bacati nego od nje zakuvati supicu) ,skinuti sa kostiju i usitniti u blenderu, zajedno sa lukom .Šampinjone iseckati što sitnije i propržiti ih, zatim ih dodati u piletinu. Dodati jedno jaje,malo vegete i sredinu od hleba umočenu u vodu, a zatim proceđenu. Rukom oblikovati manje ćuftice, uvaljati ih u umućena jaja i brašno, zatim u prezle i pržiti na dubokom ulju. Preliti ih nekim sosom po želji (ovde je to rendani krastavac ,beli luk, kiselo mleko i majonez)

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?