Purpurna jaja

 

Potrebno je:
-nekoliko kuvanih jaja
-cvekla

Priprema:
Cveklu skuvati, oljuštiti, narendati i u nju spustiti oljuštena jaja tako da budu skroz pokrivena cveklom. Ostaviti ih da stoje oko sat vremena, povremeno ih okretati kako bi ih boja što ravnomernije uhvatila.

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je meso nekoliko dana duže stajalo u frižideru i dobilo neprijatan miris, operite ga hladnom vodom i ostavite četvrt sata u blagom čaju od kamilice.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Varivo od šargarepe

Potrebno je:


1/2kg šargarepe
peršun,
vegeta,
brašno,
ulje,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:

šargarepu iseći na kolutove i staviti u šerpicu da se dinsta dok ne omekša. U drugoj šerpici napraviti bešamel sos na sledeći način: Na ulju propržiti brašno (ali ne da porumeni), postepeno dolivati mleko do željene gustine i na kraju dodati kašiku pavlake. Sjediniti sa šargarepom, posoliti i posuti seckanim peršunom. Sluziti kao prilog uz meso, ili kao samostalno jelo.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?