Slane susam kuglice

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pileće meso će imati hrskavu koricu ako se tokom pečenja preliva limunovim sokom razblaženim u malo vode.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Dimljena pileća krilca


Potrebno je:
-pileća krilca

Priprema:
Ukoliko niste ljubitelj krilaca, probajte da ih sušite tj.dimite, bićete oduševljeni rezultatom. U slučaju da nemate prostoriju pogodnu za sušenje mesa, dimljena pileća krilca možete naći i gotova u prodaji, doduše samo u pojedinim mesarama ne u svim, ali moguće ih je kupiti i gotova i to po vrlo povoljnim cenama. Krilca se suše kao i bilo koje drugo meso, a osim njih mogu se sušiti i bataci, belo meso i sl. Krilca usoliti, i spajati dva po dva kanapom, okačiti ih da vise na nešto, a u prostoriji napraviti žar. Krilca će već sutradan biti spremna za jelo .Mogu se jesti samo tako dimljena, mogu se staviti na roštilj, a mogu se staviti i u bilo koje jelo kome će onda dati neodoljiv ukus. U ovom slučaju krilca su poslužena uz raviole.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?