Pohovani luk

Potrebno je:
veća glavica crnog luka,
vegeta,
jaje,
brašno i
prezle.

Priprema:

Crni luk iseći na kolutove pa razdvojiti na prstenove (mogu da ostanu i spojena dva-onda budu veći). Uvaljati u posoljena jaja, brašno i prezle i pržiti na zagrejanom ulju.

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pohovano meso,riba valjušci biće ukusniji ako se predhodno uvaljaju u fino kukuruzno brašno.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pileća krilca u sosu od senfa i meda

Potrebno je:
7-8 pilecih krilca,
senf,
med,
vegeta.

Priprema:
U manjoj cinijici razmutiti malo senfa,meda i vegete,time premazivati krilca i staviti ih da se peku.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?