Dekorativne kuglice od sira

Potrebno je:
300gr sitnog sira,
seckanog peršuna,
aleve paprike,
propečenog susama.

Priprema:
Od sira rukama praviti loptice veličine oraha, neke uvaljati u alevu papriku, neke u peršun ,neke u susam (koji prethodno "nasuvo" propečete nakratko) a neke ostavite bez ičega. Na tanjir za serviranje stavite listove zelene salate i naizmenično redjajte crvene, zelene, žute i bele kuglice. Na taj nacin dobićete ne samo ukusno vec i veoma lepo dekorativno posluženje.

dekorativne kuglice od sira

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Priliokom pečenja meso se znatno skuplja.Ako se predhodno podrži pet minuta u ključaloj vodi zatim ocedi i ispeče,veličine komada če ostati ista,a sama pečenje će biti vrlo ukusno i sočno.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Ćuftice od piletine sa pečurkama


Potrebno je:

300 gr pilećeg mesa(bilo kojeg)
200 gr šampinjona
mladi crni luk
hleb
2 kom. jaja
vegeta,brašno,prezle

Priprema:

Pileće meso (u ovom slučaju krilca,leđa i sl.) ,skuvati u vodi (naravno tu vodu ne bacati nego od nje zakuvati supicu) ,skinuti sa kostiju i usitniti u blenderu, zajedno sa lukom .Šampinjone iseckati što sitnije i propržiti ih, zatim ih dodati u piletinu. Dodati jedno jaje,malo vegete i sredinu od hleba umočenu u vodu, a zatim proceđenu. Rukom oblikovati manje ćuftice, uvaljati ih u umućena jaja i brašno, zatim u prezle i pržiti na dubokom ulju. Preliti ih nekim sosom po želji (ovde je to rendani krastavac ,beli luk, kiselo mleko i majonez)

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?