Pohovani koziji sir

 

Potrebno je:
-200 gr kozjeg sira u maslinovom ulju
-jaje,brašno,ulje

Priprema:
Iseći koziji sir na štapiće.Umutiti jedno jaje sa brašnom da se dobije smesa nešto gušća nego smesa za palačinke.Uvaljati sir u smesu za pohovaje i pržiti na jako zagrejanom ulju.

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Da mrvice pri pohovanju bolje prionu u umućeno jaje dodati nekoliko kapi zejtina.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjene lignje

Potrebno je:

400gr lignji,
100gr kačkavalja,
50ml belog vina,
beli luk,
prezle,
vegeta,
maslinovo ulje,
peršun.

Priprema:

Lignje odvojiti od pipaka, pipke sitno iseći, dodati rendani kačkavalj, beli luk ,prezle, seckani peršun i vegetu .Ovim nadevom puniti lignje, zatvoriti ih čačkalicom i desetak minuta pržiti na maslinovom ulju sa obe strane. Dodati vino u tiganj, jos malo vegete i jos koji minut ih prokrlkati u vinu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?