Štanglice od šunke i sira

Potrebno je:
400 gr šunke (najbolje praške jer je četvrtasta),
300 gr sitnog sira,
kisela pavlaka i majonez po želji.

Priprema:
Siru dodajte ako želite vrlo malo pavlake i majoneza, čisto radi poboljšanja ukusa ali ne previše jer će masa onda biti previše tečna i nezgodna za sečenje. Na tacnu ili uži poslužavnik ređajte red šunke, red sira, završite šunkom, stavite u frižider na hlađenje i seći na štanglice.

stancglice od sunke.jpg

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tenost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima

 

Potrebno je:
-300 gr mlevenog mesa
-5 kom jaja
-sredina hleba
-vegeta,biber

Priprema:
Skuvati 4 jajeta.Sredinu hleba(1-2 kriške) potopiti u mlaku vodu,kad upije dobro ocediti,dodati u mleveno meso pa zajedno sa jajetom i začinima dobro umesiti da se dobije homogena smesa.Polovinu ove mase rastanjiti u pravougaonik i staviti u pleh.Oljuštena kuvana jaja poređati jedno do drugog na ovaj pravougaonik,pa prekriti ostatkom mase od mlevenog mesa.Rukom oblikovati u rolat,i peći dok ne porumeni.Seći na parčad tek kad bude dobro prohlađen.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?