Lazanje sa povrćem

 

Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za lazanje
-1/2 kg šampinjona
-200 gr šunke
-crni luk,
-šargarepa,
-ikvice,
-paprike
-mleko,
-brašno,
-kisela pavlaka (za bešamel sos)
-200 gr kačkavalja
-vegeta,
-ulje i kečap

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckano povrće, dodati na listiće sečene šampinjone ,posoliti, poklopiti i dinstati dok ne uvri sva tečnost koju je povrće pustilo,na kraju dodati kečap, seckanu šunku i dobro sve promešati. To je prvi fil. U manjoj posudi pomešati 3-4 kašike brašna sa malo mleka,i to umešati u 1/2 l ključalog mleka,mešati dok se ne zgusne,na kraju dodati kiselu pavlaku i sve lepo izmešati.To je bešamel sos.U pleh prvo staviti vrlo malo bešamel sosa(da pokrije dno), zatim koru pa fil sa šampinjonima, bešamel sos i rendani kačkavalj na kraju. Ponavljati redosled filovanja sve dok se ne utroši sav materijal, vodeći računa da na kraju na vrhu bude bešamel sos. Staviti da se peče u zagrejanu pećnicu.

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Krompir će sačuvati više vitamina ako se skuva sa ljuskom i zatim brzo očisti.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina sa šampinjonima


Potrebno je:

-Belo pileće meso
-300 gr šampinjona
-100 gr kačkavalja
-peršun,senf,vegeta,biber

Priprema:

Belo meso iseći na što tanje šnite, po potrebi još malo istanjiti tučkom za meso,posoliti, pobiberiti, premazati senfom. Šampinjone iseckati ,posoliti i propržiti na ulju da omekšaju, kad ispari sva voda koju su pustili dodati seckani peršun i rendani kačkavalj .Ovu smesu stavljati na pileće šnicle, uviti kao rolat, pričvrstiti čačkalicama da fil ne bi iscureo i peći u rerni dok ne porumene.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?