Hrskavi krompir

Potrebno je:


Nekoliko krompira,
kukuruzno brašno,
vegeta,ulje.

Priprema:

Krompir oljuštiti, seći na kolutove debljine prsta, svaki posebno uvaljati u mešavinu kukuruznog brašna i vegete i peći u podmazanom plehu.

krompir u kukuruznom bračnu

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Soku od pečenja možete dodati malo kisele pavlake, pa ćete dobiti ukusan preliv za kuvan krompir, pirinač ili rezance.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pileće rolnice

Potrebno je:
500gr belog pilećeg mesa,
nekoliko listova blitve,
nekoliko listića kačkavalja (ili tvrdjeg sira),
brašno,
jaja,
vegeta,
prezle i ulje.

Priprema:
Belo meso isecite na sto tanje šnicle, istući tučkom za meso, posoliti, preko šnicle staviti list blitve i parče sira, umotati u rolnicu, krajeve spojiti čačkalicama. Rolnice uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Kada budu gotove, izvaditi čačkalice i preseći na pola.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?