Punjeni šampinjoni

Potrebno je:

400gr šampinjona,
200gr sira(ili kačkavalja),
malo pavlake,
100gr šunke,
so
i biber.

Priprema:

Šampinjone oprati,izvaditi drške. Sir, pavlaku i šunku izmešati, malo posoliti i pobiberiti,i ovim nadevom puniti šampinjone. Ređati ih na podmazani pleh i peći na umerenoj temperaturi.

 

Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 


Potrebno je:
-2 šolje oštrog brašna
-2 jajeta
-šolja šećera
-pola margarina
-prašak za pecivo
-džem
-šolja šećera za preliv,voda,limun

Priprema:
Umesiti brašno,jaja,šećer,margarin i prašak za pecivo,pa razvući koru.Malom čašom ili drugim okruglim kalupom vaditi krugove i ređati na nepodmazan pleh.Napraviti malo udubljenje u svakom krugu i tu staviti kašičicu džema.Peći,ali kratko da ne potamne.Za to vreme napraviti preliv:u šerpicu staviti šolju šećera,preliti šoljom vode i pustiti da provri,izmaći sa vatre i staviti kriške limuna zbog mirisa.Pečene kolačiće,dok su još vrući preliti sirupom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je meso nekoliko dana duže stajalo u frižideru i dobilo neprijatan miris, operite ga hladnom vodom i ostavite četvrt sata u blagom čaju od kamilice.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjeni plavi paradajz

Potrebno je:
3 plava paradajza,
crni luk,pirinač,
200 gr šampinjona,
crveni paradajz,
peršun,
vegeta
,biber,pavlaka.

Priprema:
Plavi paradajz oprati, prepoloviti,izdubiti. Na ulju prodinstati crni luk,šampinjone, sredinu od plavog paradajza, dodati bareni pirinač, začiniti. Ovim filom puniti plavi paradajz ,ređati u vatrostalnu činiju, na svaki odozgo staviti po kolut crvenog paradajza, kašičicu-dve pavlake i peći u rerni.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?