Rolnice od tikvica

Potrebno je:

2-3 tikvice srednje veličine,
300gr sitnog sira,
kisela pavlaka.

Priprema:

Tikvice sa korom iseći uzduž na što tanje šnite i kratko ih propržiti na vrlo malo ulja da bi omekšale. Na jedan kraj tikvice staviti sir pomešan sa pavlakom i urolati tikvicu u rolnicu.    
Odozgo ukrasiti suvom mirodjijom.

rolnice od tikvica

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pohovano meso,riba valjušci biće ukusniji ako se predhodno uvaljaju u fino kukuruzno brašno.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Varivo od šargarepe

Potrebno je:


1/2kg šargarepe
peršun,
vegeta,
brašno,
ulje,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:

šargarepu iseći na kolutove i staviti u šerpicu da se dinsta dok ne omekša. U drugoj šerpici napraviti bešamel sos na sledeći način: Na ulju propržiti brašno (ali ne da porumeni), postepeno dolivati mleko do željene gustine i na kraju dodati kašiku pavlake. Sjediniti sa šargarepom, posoliti i posuti seckanim peršunom. Sluziti kao prilog uz meso, ili kao samostalno jelo.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?