Simpatična zakuska

Potrebno je:

Nekoliko kriški starog hleba,
100 gr šunke,
100 gr kačkavalja,
malo maslinki
,majonez,
kečap.

Priprema:
Hleb iseći na sto tanje kriške, pa modlicama za kolače vaditi razne oblike, isto učiniti i sa šunkom i kačkavaljem. Ređati na hleb tako da nekad bude šunka na vrhu a nekad kačkavalj. Na šunku staviti kap majoneza a na kačkavalj kečapa kao dekoraciju. Tanjir ukrasiti i sa nekoliko maslinki.

simpaticna zakuska

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Suva kobasica lakše će se oljuštiti ako se pola časa pre upotrebe umata u vlažnu krpu.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina u kari sosu

 

Potrebno je:

-belo pileće meso
-brašno,mleko,vegeta,pavlaka,kari sos

Priprema:
Piletinu iseći na tanke šnite, začiniti,izgrilovati i staviti na stranu. U malo vode dobro razmutiti 2-3 kašike brašna, pa to dodati u 1/2 l ključalog mleka, dodati vegetu ,biber ,pavlaku, kari sos u prahu.  Preliti preko mesa i služiti.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?