Slana torta od tosta

Potrebno je:

manje pakovanje tost hleba
,500 gr mladog sira,
senf,
ajvar
peršun
majonez,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:
Na tacnu za serviranje ređati tost umočen u mleko,voditi računa da imate tost za četiri reda torte.Sir pomešati sa malo pavlake i majoneza,posoliti ako nije dovoljno slan,pa podeliti na tri dela,u jedan dodati sitno seckan peršun,u drugi ajvar a u treći senf(ko ne voli može ovaj deo da ostavi i beo,i npr samo da doda malo sitno seckanog belog luka).Redosled filova odredite proizvoljno,a tortu završite redom tost hleba.Ostaviti da odstoji da tost lepo upije filove,pa tek onda seći na parčad i služiti.

Slana torta od tosta

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Mleveno meso biće vazdušastije i manje kalorino ako se pomeša sa nemasnim krem sirom umesto sa prezlama ili hlebom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Rižoto sa tikvicama

Potrebno je:

300gr pirinca,
jedna tikvica,
šargarepa,
100gr šunke,
so,
biber.

Priprema:

Na ulju propržiti tikvicu i šargarepu, posoliti, pobiberiti, kad omekšaju dodati seckanu šunku, bareni pirinač i sve zajedno jos malo propržiti.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?