Punjene prženice

Potrebno je:


Što bajatiji hleb,
100gr šunke,
00gr kačkavalja,
2 kom jaja i
ulje za prženje.

Priprema:


Hleb iseći, ali tako da po dve kriške budu jednom stranom spojene (znači svako drugo parče ne seći do kraja), izmedju njih staviti po jednu šnitu šunke i kačkavalja, dobro pritisnuti i uvaljati u jaja sa obe strane i pržiti na uobičajen način.

punjeni przei hleb

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako se krljušt ribe teško skida,potopiti ribu u sud sa vrelom vodom.Pri čišćenju dobro je rep pridržavati krpom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Gulaš od džigerice

Potrebno je:
-400gr džigerice,
-crni luk,
-paprika,
-šargarepa,
-brašno,
-ulje,vegeta,aleva paprika,biber.

Priprema:
Na malo ulja propržiti crni luk, šargarepu i papriku, dodati iseckanu džigericu, poklopiti i dinstati desetak minuta, naliti vodom, posoliti, pobiberiti, kuvati još dvadesetak minuta i zatim zapržiti brašnom i paprikom na klasičan način.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?