Prolećne rolnice

Potrebno je:

Nekoliko listova šunke(ili u ovom slučaju karea),
šargarepa,
kačkavalj,
perca mladog crnog luka,
krastavac.

Priprema:
Krastavac oprati,  i iseći na tanke kolutove ,zatim mu oštrim nožem odstraniti središnji deo,  kako bi se dobilo nešto nalik prstenu. Šargarepu i kačkavalj iseći na štapiće, pa ih zajedno sa percima luka umotati u list šunke  ,koji provučemo kroz prsten.

Prolećne rolnice

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok  prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tečnost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Uštipci od tikvica

Potrebno je:
-Jedna veća ili dve manje tikvice,
-200 gr sitnog sira,
-1 jaje,
-sredina od hleba,
-malo brašna,
-malo suhomesnatog(u ovom slučaju dimljene slanine),
-perca od mladog belog luka,
-so,biber,origano,malo praška za pecivo.

Priprema:
Tikvicu izrendati, sredinu hleba izmrviti što sitnije, iseckati slaninu i perca luka i sve zamesiti  u kompaktnu masu. Kašikom vaditi uštipke, malo ih uvaljati u brašno sa obe strane i pržiti.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?