Slane susam kuglice

Potrebno je:
-500 gr brašna
-1 kaf.kaš.šećera
-1 šolja kiselog mleka
-100 gr susama
-2 jajeta (ostaviti jedno belance za premazivanje)
- 1 kaf.šoljica ulja
-1 prašak za pecivo
-250 gr margarina

Priprema:
U veći sud staviti brašno i prašak za pecivo, šećer, margarin na parčiće i rukom promešati. Dodati 1 jaje i 1 žumance, ulje i kiselo mleko, promešati i sjediniti testo. Od ovog testa formirati kuglice, uvaljati ih u izmućen belanac, posuti susamom, ređati u pleh i peći na 200 stepeni.

 

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Jaje koje nije sveze pliva po povrsini vode,sveze jaje potone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Karfiol i brokoli u bešamel sosu

Potrebno je
:nekoliko glavica karfiola i brokolija,
1/2l mleka,brašno,
so,beli luk,
malo sira ili kačkavalja.

Priprema:
Karfiol i brokoli kratko obariti u slanoj vodi,voditi računa da se ne prekuva jer kasnije ide i na pečenje. U šerpicu staviti mleko da se greje, dodati vegetu, a nekoliko kašika brašna razmutiti sa malo vode kako se ne bi stvarale grudvice ,kad mleko pocne da vri usuti brašno i mešati dok bešamel sos ne dobije željenu gustinu .U pleh redjati karfiol i brokoli, seckani beli luk i preliti bešamel sosom,odozgo narendati kačkavalj i staviti da se peče.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?