Punjeni šampinjoni

Potrebno je:

400gr šampinjona,
200gr sira(ili kačkavalja),
malo pavlake,
100gr šunke,
so
i biber.

Priprema:

Šampinjone oprati,izvaditi drške. Sir, pavlaku i šunku izmešati, malo posoliti i pobiberiti,i ovim nadevom puniti šampinjone. Ređati ih na podmazani pleh i peći na umerenoj temperaturi.

 

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pečeno meso zadržaće svežinu ako se u pećnicu stavi sud sa vrelom vodom.Isto se postiže ako činiju sa sa pečenjem držimo iznad suda sa ključalom vodom tako da ga para obliva.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Varivo od šargarepe

Potrebno je:


1/2kg šargarepe
peršun,
vegeta,
brašno,
ulje,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:

šargarepu iseći na kolutove i staviti u šerpicu da se dinsta dok ne omekša. U drugoj šerpici napraviti bešamel sos na sledeći način: Na ulju propržiti brašno (ali ne da porumeni), postepeno dolivati mleko do željene gustine i na kraju dodati kašiku pavlake. Sjediniti sa šargarepom, posoliti i posuti seckanim peršunom. Sluziti kao prilog uz meso, ili kao samostalno jelo.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?