Pohovane palačinke

Potrebno je

:desetak palačinki,
100gr šunke,
100gr kačkavalja,
3-4 kisela krastavčića,
2 jajeta,prezle,so.

Priprema:
Šunku, kačkavalj i krastavčiće iseckati na kockice, promešati, po želji posoliti ako kačkavalj nije dovoljno slan, promešati sve pa ovom masom filovati palačinke.   Prvo preklopiti krajeve, pa zatim urolovati celu palačinku kako bi se dobio ovaj četvrtasti oblik. Uvaljati u izmućena jaja,pa u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Preliti nekim sosom po želji (na slici je bešamel sos sa pavlakom i peršunom, a može tartar sos, ili majonez,kečap i sl.)

pohovane palčinke

Ocena korisnika: / 25
LošeNajbolje 

Potrbno je:Smokve,šećer,limun.

Priprema:Smokve oprati,prosušiti,oljuštiti i na par mesta izbosti iglom.Staviti u šerpu da se kuvaju,kad voda proključa prosuti je,naliti novu i taj postupak ponoviti 6-7 puta.U poslednju vodu dodati koru limuna zbog mirisa.Ocediti smokve.Ušpinovati šećer sa vrlo malo vode( i to na kilo smokava ide dva kila šećera),dodati mu smokve i kuvati sve dok sok od slatkog u gustim kapljicama ne curi sa kašičice.Pred kraj kuvanja dodati mu i sok od limuna.Skinuti šerpu sa slatkog sa ringle,prekriti čistom,vlažnom salvetom,ostaviti da odmori desetak minuta,a zatim ga vratiti na vatru da još jednom proključa.Ponovo ga prekriti salvetom,i tek sutradan,prohlađeno,sipati u tegle.Čuvati na hladnom.

 

Komentari  

 
+3 #5 nina 08-09-2011 09:23
o ukusima se ne raspravlja :bravo:
Citiraj
 
 
+4 #4 Ataman 23-08-2011 08:10
U principu, na kilogram voća ide kilogram šećera.
To je norma za slatko.
Citiraj
 
 
+1 #3 bikibiki 13-08-2011 10:37
previse secera, definitivno....
Citiraj
 
 
+1 #2 Dajana 29-09-2010 19:21
Jeste wi normalni...???? 2 kile secera, na kilu smokawa...???!!! :o
Citiraj
 
 
+3 #1 maja 13-08-2010 16:31
Objasni recenicu:"skinuti serpu sa slatkog sa ringle...", koji je to padez? :sad:
Ispravno je:skinuti serpu sa slatkom... :-)
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pileće meso će imati hrskavu koricu ako se tokom pećenja preliva limunovim sokom razblaženim u malo vode.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pileće rolnice

Potrebno je:
500gr belog pilećeg mesa,
nekoliko listova blitve,
nekoliko listića kačkavalja (ili tvrdjeg sira),
brašno,
jaja,
vegeta,
prezle i ulje.

Priprema:
Belo meso isecite na sto tanje šnicle, istući tučkom za meso, posoliti, preko šnicle staviti list blitve i parče sira, umotati u rolnicu, krajeve spojiti čačkalicama. Rolnice uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Kada budu gotove, izvaditi čačkalice i preseći na pola.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?