Brzi rolati


Potrebno je:
-pakovanje kora za pitu
-500 gr sitnog sira
-2 kom jaja
-šunka, kečap, origano, spanać, ulje,susam

Priprema:
Podeliti kore na dva jednaka dela. U posudi pomešati sir, jaja i ulje i ovu smesu podeliti na dva dela. U jedan dodati seckanu šunku, kečap i origano, a u drugu seckani spanać. Filovati polovinu kora jednim filom, a drugu polovinu drugim filom. Uviti kao rolat, staviti na poslužavnik, prekriti kesom i staviti u zamrzivač. Pola sata pred pečenje izneti iz zamrzivača da se rolati malo opuste i odlede.Seći na parčad debljine prsta otprilike, ređati na podmazan pleh, posuti susamom  i peći.

Ocena korisnika: / 27
LošeNajbolje 


Potrebno je:

50 grančica tj.vrhova mlade koprive koja je ubrana na mestu koje je daleko od ulice,automobila i sl.
6 limontusa
aroma kivija
3l vode
3kg šećera

Priprema:
Koprivu oprati,potopiti u vodu i posuti limontusom.Ostaviti da odstoji 24h.Procediti,dodati šećer i aromu kivija i dobro promešati.Sipati u flaše(od ove količine dobije se oko 5l sirupa).Ukoliko pravite veće količine soka i planirate da ga ostavite da stoji duže vreme,dodati i konzervans.

 

Komentari  

 
0 #12 nevena 03-05-2012 22:20
Sok od koprive je lekovit i zdrav, ali bez dodavanja bilo kkve arome,kao sto je ovde u pitanju aroma kivija.Tako ste napravili vestacki sok.
Citiraj
 
 
-1 #11 jecin kuvar 24-04-2012 20:27
Koprivu treba prokuvati!!!!!! ! :-|
Citiraj
 
 
+1 #10 Marijeta Donat 11-04-2012 16:30
ovaj sok od koprive je odlican nasa djeca ga obozavaju,prepo rucam ga svima bar da probaju
Citiraj
 
 
0 #9 Stojan Stojic 01-04-2012 13:54
:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cr y::o:-?:-x:eek::zzz:P:ro ll::sigh::njam; :clap::bravo:po plava u ustima
Citiraj
 
 
-2 #8 slavisa 30-03-2012 17:20
da li treba koprive prokuvati ili ne? :-?
Citiraj
 
 
+3 #7 marija 16-11-2011 21:00
sok je super :clap:
Citiraj
 
 
+3 #6 marija 16-11-2011 20:59
sok je super :njam;
Citiraj
 
 
+3 #5 daca 27-09-2011 13:39
predivan recept mom detetu se mnogo svidja :clap: a
Citiraj
 
 
+6 #4 gogi 26-04-2011 17:50
mogo lepo mogo!!!!!!!!!!! !!!! :njam; :clap: :bravo: poplava u ustima poplava u ustima poplava u ustima
Citiraj
 
 
+7 #3 gogi 26-04-2011 17:48
lepo lepo :clap: :clap: :clap: :bravo: :bravo:
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Mleveno meso biće vazdušastije i manje kalorično ako se pomeša sa nemasnim krem sirom umesto sa prezlama ili hlebom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Gulaš od džigerice

Potrebno je:
-400gr džigerice,
-crni luk,
-paprika,
-šargarepa,
-brašno,
-ulje,vegeta,aleva paprika,biber.

Priprema:
Na malo ulja propržiti crni luk, šargarepu i papriku, dodati iseckanu džigericu, poklopiti i dinstati desetak minuta, naliti vodom, posoliti, pobiberiti, kuvati još dvadesetak minuta i zatim zapržiti brašnom i paprikom na klasičan način.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?