Pohovane palačinke

Potrebno je

:desetak palačinki,
100gr šunke,
100gr kačkavalja,
3-4 kisela krastavčića,
2 jajeta,prezle,so.

Priprema:
Šunku, kačkavalj i krastavčiće iseckati na kockice, promešati, po želji posoliti ako kačkavalj nije dovoljno slan, promešati sve pa ovom masom filovati palačinke.   Prvo preklopiti krajeve, pa zatim urolovati celu palačinku kako bi se dobio ovaj četvrtasti oblik. Uvaljati u izmućena jaja,pa u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Preliti nekim sosom po želji (na slici je bešamel sos sa pavlakom i peršunom, a može tartar sos, ili majonez,kečap i sl.)

pohovane palčinke

Ocena korisnika: / 26
LošeNajbolje 


Potrebno je:

50 grančica tj.vrhova mlade koprive koja je ubrana na mestu koje je daleko od ulice,automobila i sl.
6 limontusa
aroma kivija
3l vode
3kg šećera

Priprema:
Koprivu oprati,potopiti u vodu i posuti limontusom.Ostaviti da odstoji 24h.Procediti,dodati šećer i aromu kivija i dobro promešati.Sipati u flaše(od ove količine dobije se oko 5l sirupa).Ukoliko pravite veće količine soka i planirate da ga ostavite da stoji duže vreme,dodati i konzervans.

 

Komentari  

 
0 #12 nevena 03-05-2012 22:20
Sok od koprive je lekovit i zdrav, ali bez dodavanja bilo kkve arome,kao sto je ovde u pitanju aroma kivija.Tako ste napravili vestacki sok.
Citiraj
 
 
-1 #11 jecin kuvar 24-04-2012 20:27
Koprivu treba prokuvati!!!!!! ! :-|
Citiraj
 
 
+1 #10 Marijeta Donat 11-04-2012 16:30
ovaj sok od koprive je odlican nasa djeca ga obozavaju,prepo rucam ga svima bar da probaju
Citiraj
 
 
0 #9 Stojan Stojic 01-04-2012 13:54
:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cr y::o:-?:-x:eek::zzz:P:ro ll::sigh::njam; :clap::bravo:po plava u ustima
Citiraj
 
 
-2 #8 slavisa 30-03-2012 17:20
da li treba koprive prokuvati ili ne? :-?
Citiraj
 
 
+3 #7 marija 16-11-2011 21:00
sok je super :clap:
Citiraj
 
 
+3 #6 marija 16-11-2011 20:59
sok je super :njam;
Citiraj
 
 
+3 #5 daca 27-09-2011 13:39
predivan recept mom detetu se mnogo svidja :clap: a
Citiraj
 
 
+6 #4 gogi 26-04-2011 17:50
mogo lepo mogo!!!!!!!!!!! !!!! :njam; :clap: :bravo: poplava u ustima poplava u ustima poplava u ustima
Citiraj
 
 
+7 #3 gogi 26-04-2011 17:48
lepo lepo :clap: :clap: :clap: :bravo: :bravo:
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pileće meso će imati hrskavu koricu ako se tokom pećenja preliva limunovim sokom razblaženim u malo vode.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Testenina sa brokolijem

Potrebno je:

Testenina,
brokoli,
kisela pavlaka,
so i biber.

Priprema:

Brokoli iskidati na cvetiće i kratko obariti u slanoj vodi, testeninu skuvati i pomešati sa brokolijem, začiniti, dodati kiselu pavlaku i promešati.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?