Suve šljive sa slaninom

 

Potrebno je:
-
suve šljive
-kačkavalj
-slanina

Priprema:
Izvaditi koštice iz šljiva, staviti kockicu kačkavalja u sredinu, lepo zatvoriti i uviti tanko isečenim režnjem slanine. Pričvrstiti čačkalicom, ređati u pleh i zapeći u rerni.

 

Potrebno je:
-600 gr mesnatih crvenih paprika ( ajvarke )
-200 gr oraha
-beli luk i limun

Priprema:
-
Papriku ispeći, oljuštiti, očistiti od semenki. Orahe  propeći na suvo, a zatim u blenderu samleti zajedno sa paprikom i belim lukom. Posoliti, dodati sok od limuna i služiti kao namaz za sendviče ili uz domaće krutone.

 

 

Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za pitu
-1/2 kg krompira
-nekoliko glavica crnog luka
-so,biber,ulje

Priprema:
Iseckati crni luk i staviti na ulje da se prži,dodati krompir sečen na sitne kockice ili rendan(na najkrupnije),posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša skloniti sa vatre,pa ovim filom filovati kore,u ovom slučaju filovana je svaka kora posebno i uvijana u obliku pužića,mada se može filovati i ređati na bilo koji drugi način.Peći dok ne porumeni.

 
Ocena korisnika: / 11
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:
-nekoliko krupnijih paradajza
-krastavac
-paprika
-crveni luk
-peršun
-beli luk
-so,sirće,biber

Priprema:
Povrće oprati,naseckati,može se,po želji,sve izblendirati,a mogu se ostaviti i neki krupniji komadi paprike npr.čisto zbog dekoracije.Začiniti po ukusu,ukrasiti peršunom,dobro rashladiti u frižideru i služiti.

 
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
200 gr komadića soje
100 gr zelenih maslina sa paprikom
100 gr crnih maslina
brašno,vegeta,pivo(ili kisela voda)

Priprema:
Soju obariti u posoljenoj vodi,brašno pomešati sa kiselom vodom ili pivom da se dobije smesa malo gušća nego za palačinke.Komadiće soje umakati u ovu smesu i pržiti na ulju.Na drvce za ražnjiće ređati naizmenično zelenu maslinku,soju,crnu maslinku i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.

 
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:350 gr šećera,100 gr margarina,200 gr kokosa,200 gr mlevenih oraha,100 gr čokolade,polovine jezgra oraha,med.

Priprema:Ušpinovati šećer sa pola čaše vode,dodati margarin,kokos i orahe,promešati pa podeliti na dva dela,u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.Oba dela rastanjiti na radnoj površini pa vaditi rakijskom čašicom krugove,lepiti ih zagrejanim medom naizmenično da nekad bude tamni krug na vrhu,a nekad svetli.Ponovo zagrejanim medom zalepiti jezgre oraha odozgo kao ukras.

 
Još članaka...

Pileće meso će imati hrskavu koricu ako se tokom pečenja preliva limunovim sokom razblaženim u malo vode.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Gulaš od šampinjona

 

Potrebno je:

-300 gr šampinjona
-šargarepa,
crni luk,
paprika
-vegeta,biber,aleva paprika,brašno

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće, šargarepu, papriku i crni luk na kockice. Na ulju prvo prodinstati šargarepu i crni luk, dodati papriku,i na kraju šampinjone .Posoliti i pobiberiti,kad šampinjoni omekšaju doliti vode po potrebi i kuvati još neko vreme da svo povrće omekša. Napraviti lakšu zapršku od brašna i aleve paprike i dodati u gulaš Na kraju posuti seckanim peršunom,i servirati uz pire,pirinač ili neku testeninu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?