Sos od ajvara


Potrebno je:
-200 gr ajvara
-3 kuvana jaja
-1 limun
-2 kašike ulja
-1,5 kašika sirća
so

Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca, izgnječiti ih i pomešati sa ostalim sastojcima. Ovaj sos je idealan uz jela sa roštilja, sireve i sl.

 

Potrebno je:
-600 gr mesnatih crvenih paprika ( ajvarke )
-200 gr oraha
-beli luk i limun

Priprema:
-
Papriku ispeći, oljuštiti, očistiti od semenki. Orahe  propeći na suvo, a zatim u blenderu samleti zajedno sa paprikom i belim lukom. Posoliti, dodati sok od limuna i služiti kao namaz za sendviče ili uz domaće krutone.

 

 

Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za pitu
-1/2 kg krompira
-nekoliko glavica crnog luka
-so,biber,ulje

Priprema:
Iseckati crni luk i staviti na ulje da se prži,dodati krompir sečen na sitne kockice ili rendan(na najkrupnije),posoliti i pobiberiti.Kad povrće omekša skloniti sa vatre,pa ovim filom filovati kore,u ovom slučaju filovana je svaka kora posebno i uvijana u obliku pužića,mada se može filovati i ređati na bilo koji drugi način.Peći dok ne porumeni.

 
Ocena korisnika: / 11
LošeNajbolje 

 

Potrebno je:
-nekoliko krupnijih paradajza
-krastavac
-paprika
-crveni luk
-peršun
-beli luk
-so,sirće,biber

Priprema:
Povrće oprati,naseckati,može se,po želji,sve izblendirati,a mogu se ostaviti i neki krupniji komadi paprike npr.čisto zbog dekoracije.Začiniti po ukusu,ukrasiti peršunom,dobro rashladiti u frižideru i služiti.

 
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
200 gr komadića soje
100 gr zelenih maslina sa paprikom
100 gr crnih maslina
brašno,vegeta,pivo(ili kisela voda)

Priprema:
Soju obariti u posoljenoj vodi,brašno pomešati sa kiselom vodom ili pivom da se dobije smesa malo gušća nego za palačinke.Komadiće soje umakati u ovu smesu i pržiti na ulju.Na drvce za ražnjiće ređati naizmenično zelenu maslinku,soju,crnu maslinku i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.

 
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:350 gr šećera,100 gr margarina,200 gr kokosa,200 gr mlevenih oraha,100 gr čokolade,polovine jezgra oraha,med.

Priprema:Ušpinovati šećer sa pola čaše vode,dodati margarin,kokos i orahe,promešati pa podeliti na dva dela,u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.Oba dela rastanjiti na radnoj površini pa vaditi rakijskom čašicom krugove,lepiti ih zagrejanim medom naizmenično da nekad bude tamni krug na vrhu,a nekad svetli.Ponovo zagrejanim medom zalepiti jezgre oraha odozgo kao ukras.

 
Još članaka...

Riba će ostati sveža ako se posle čišćenja spolja i iznutra natrlja solju i uvije u čistu krpu.Ovako rađena riba može ostati van hladnjaka od 12 do 20 sati.Idealno za kampovanje i pecanje.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Karfiol i brokoli u bešamel sosu

Potrebno je
:nekoliko glavica karfiola i brokolija,
1/2l mleka,brašno,
so,beli luk,
malo sira ili kačkavalja.

Priprema:
Karfiol i brokoli kratko obariti u slanoj vodi,voditi računa da se ne prekuva jer kasnije ide i na pečenje. U šerpicu staviti mleko da se greje, dodati vegetu, a nekoliko kašika brašna razmutiti sa malo vode kako se ne bi stvarale grudvice ,kad mleko pocne da vri usuti brašno i mešati dok bešamel sos ne dobije željenu gustinu .U pleh redjati karfiol i brokoli, seckani beli luk i preliti bešamel sosom,odozgo narendati kačkavalj i staviti da se peče.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?