Sos od ajvara


Potrebno je:
-200 gr ajvara
-3 kuvana jaja
-1 limun
-2 kašike ulja
-1,5 kašika sirća
so

Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca, izgnječiti ih i pomešati sa ostalim sastojcima. Ovaj sos je idealan uz jela sa roštilja, sireve i sl.

Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Recept za tortu vec postoji na ovim stranicama,u pitanju je jafa torta,ona je jako pogodna za oblikovanje.Slede uputstva za ukrasavanje torte.

Rukama oblikovati brod,na prednji i zadnji deo postaviti gotove rolate ili tortice,koje isecete prema potrebi,tj prema sirini broda,da ne viri nijedan deo.Lepo premazati slagom od cokolade,cackalicom napraviti sare na brodu,ubaciti cokoladne rolere kao imitaciju topova sa jedne strane,a jedra napraviti od stapica za raznjice,napraviti i ogradu od cokoladnih pereca.Oko broda formirati more i talase,tako sto ce te na obican beli slag,cackalicom koju ste umocili u plavu prehrambenu boju,izvlaciti sare u obliku talasa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok  prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tečnost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina u sosu od belog luka

Potrebno je:
Pilece meso (bataci ili belo meso),
beli luk u prahu,
casa belog vina,
so,
biber i malo brasna.

Priprema:

Piletinu spremiti na uobicajen nacin, znaci isprziti na ulju ili ispeci-kako volite. Sos se sprema na sledeci nacin-na ulju proprziti malo brasna, kad porumeni dodati malo belog vina, posoliti i pustiti da malo prokrcka, dodati beli luk u prahu i kuvati sos do zeljene gustine, preliti ovim sosom meso.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?