Šareno povrće

 

Potrebno je:
-paradajz
-krastavac
-šargarepa
-paprika
-peršun
-koziji sir

Priprema:
Šargarepu,krastavac i papriku iseći na štapiće jednake debljine i dužine.Po nekoliko štapića od sveg povrća povezati peršunom.Na tanjir za služenje stavljati po kolut paradajza,zatim krišku sira a preko sira povrće.

Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Recept za tortu vec postoji na ovim stranicama,u pitanju je jafa torta,ona je jako pogodna za oblikovanje.Slede uputstva za ukrasavanje torte.

Rukama oblikovati brod,na prednji i zadnji deo postaviti gotove rolate ili tortice,koje isecete prema potrebi,tj prema sirini broda,da ne viri nijedan deo.Lepo premazati slagom od cokolade,cackalicom napraviti sare na brodu,ubaciti cokoladne rolere kao imitaciju topova sa jedne strane,a jedra napraviti od stapica za raznjice,napraviti i ogradu od cokoladnih pereca.Oko broda formirati more i talase,tako sto ce te na obican beli slag,cackalicom koju ste umocili u plavu prehrambenu boju,izvlaciti sare u obliku talasa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Džigerica će biti mekša i ukusnija ako se na svako parče pre prženja sipa po nekoliko kapi vinskog sirećta. Nikako je ne treba soliti pre prženja, već posle, inače će biti žilava

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Prženija od kukuruznog brašna

Potrebno je:


3-4 paprike srednje velicine,
4-5 paradajza,kukuruzno brasno,
so i ulje.

Priprema:

Povrce oprati, iseckati, staviti u serpu, posoliti, poklopiti serpu i dinstati dok vecina soka koji paradajz pusti ne uvri. Skloniti serpu sa sporeta, u drugoj posudi na zagrejanom ulju proprziti 3-4 kasike kukuruznog brasna i kad porumeni dodati povrce, promesati par puta i jelo je gotovo.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?