Zalogajčići od šunke


Potrebno je:
200 gr praške šunke
sitan sir,
majonez,
kisela pavlaka,
perca mladog luka,
crvena paprika

Priprema:
Sir pomešati sa vrlo malo majoneza i pavlake pa ovim nadevom premazivati svaki list šunke posebno.Zatim na jednom kraju ređati perca mladog luka, ili crvenu papriku sečenu na štapiće (može se koristiti kako sveža,tako i paprika iz turšije). Uviti svaki list u rolnicu pa staviti u frižider na hlađenje.Seći na manje komade i ređati na tanjir za serviranje naizmenično crvene i zelene zalogajčiće.

Zalogajčići od šunke

Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Recept za tortu vec postoji na ovim stranicama,u pitanju je jafa torta,ona je jako pogodna za oblikovanje.Slede uputstva za ukrasavanje torte.

Rukama oblikovati brod,na prednji i zadnji deo postaviti gotove rolate ili tortice,koje isecete prema potrebi,tj prema sirini broda,da ne viri nijedan deo.Lepo premazati slagom od cokolade,cackalicom napraviti sare na brodu,ubaciti cokoladne rolere kao imitaciju topova sa jedne strane,a jedra napraviti od stapica za raznjice,napraviti i ogradu od cokoladnih pereca.Oko broda formirati more i talase,tako sto ce te na obican beli slag,cackalicom koju ste umocili u plavu prehrambenu boju,izvlaciti sare u obliku talasa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako se krljušt ribe teško skida,potopiti ribu u sud sa vrelom vodom.Pri čišćenju dobro je rep pridržavati krpom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Špikovano meso

Potrebno je:
-kg svinjskog mesa,
-so,biber,vegeta,
-ulje i belo vino.

Priprema:
Meso iseći na što tanje šnite i izlupati na dasci. Redjati u malo podmazanu šerpu uljem, posoliti, pobiberiti, dodati naseckan beli luk, sasvim malo belog vina, poklopiti i na najslabijoj vatri dugo (minimum 3-4h) krčkati u sopstvenom soku koji meso pusti. Meso bude fantastično mekano i sočno.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?