Mozaik vekna

Potrebno je:
vekna francuskog hleba
,300gr sitnog sira,
1 kisela pavlaka,
čen belog luka,
100gr mariniranih šampinjona,
nekoliko crvenih pečenih paprika
,100gr šunke,
peršun,
majonez,so.

Priprema:

Francuski hleb preseći na pola, iseći rubove i kašičicom izdubiti sredinu vodeći racuna da se ivice ne oštete tj. da ostanu cele. Sredinu hleba izmešati sa sirom,pavlakom, sitno seckanim belim lukom, šampinjonima, iseckanom pečenom paprikom ,iseckanom šunkom, peršunom i majonezom, posoliti po ukusu i ovim nadevom puniti veknu. Pritisnuti čvrsto i uviti u foliju i staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Seći na parčad debljine prsta.

Po želji sastojke za nadev možete menjati-možete dodati kuvana jaja, krastavčiće, paštetu umesto sira, ajvar itd...

mozaik vekna

Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Recept za tortu vec postoji na ovim stranicama,u pitanju je jafa torta,ona je jako pogodna za oblikovanje.Slede uputstva za ukrasavanje torte.

Rukama oblikovati brod,na prednji i zadnji deo postaviti gotove rolate ili tortice,koje isecete prema potrebi,tj prema sirini broda,da ne viri nijedan deo.Lepo premazati slagom od cokolade,cackalicom napraviti sare na brodu,ubaciti cokoladne rolere kao imitaciju topova sa jedne strane,a jedra napraviti od stapica za raznjice,napraviti i ogradu od cokoladnih pereca.Oko broda formirati more i talase,tako sto ce te na obican beli slag,cackalicom koju ste umocili u plavu prehrambenu boju,izvlaciti sare u obliku talasa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Za vreme kuvanja karfiol ce zadrzati belinu aku u vodu dospete malo mleka i kanete par kapi soka od limuna.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pileće rolnice

Potrebno je:
500gr belog pilećeg mesa,
nekoliko listova blitve,
nekoliko listića kačkavalja (ili tvrdjeg sira),
brašno,
jaja,
vegeta,
prezle i ulje.

Priprema:
Belo meso isecite na sto tanje šnicle, istući tučkom za meso, posoliti, preko šnicle staviti list blitve i parče sira, umotati u rolnicu, krajeve spojiti čačkalicama. Rolnice uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Kada budu gotove, izvaditi čačkalice i preseći na pola.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?