Prolećne rolnice

Potrebno je:

Nekoliko listova šunke(ili u ovom slučaju karea),
šargarepa,
kačkavalj,
perca mladog crnog luka,
krastavac.

Priprema:
Krastavac oprati,  i iseći na tanke kolutove ,zatim mu oštrim nožem odstraniti središnji deo,  kako bi se dobilo nešto nalik prstenu. Šargarepu i kačkavalj iseći na štapiće, pa ih zajedno sa percima luka umotati u list šunke  ,koji provučemo kroz prsten.

Prolećne rolnice

Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Recept za tortu vec postoji na ovim stranicama,u pitanju je jafa torta,ona je jako pogodna za oblikovanje.Slede uputstva za ukrasavanje torte.

Rukama oblikovati brod,na prednji i zadnji deo postaviti gotove rolate ili tortice,koje isecete prema potrebi,tj prema sirini broda,da ne viri nijedan deo.Lepo premazati slagom od cokolade,cackalicom napraviti sare na brodu,ubaciti cokoladne rolere kao imitaciju topova sa jedne strane,a jedra napraviti od stapica za raznjice,napraviti i ogradu od cokoladnih pereca.Oko broda formirati more i talase,tako sto ce te na obican beli slag,cackalicom koju ste umocili u plavu prehrambenu boju,izvlaciti sare u obliku talasa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Da pohovano meso bude ukusnije i rumene boje,pomešati mrvice sa malo struganog parmezana ili kačkavalja.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Varivo od šargarepe

Potrebno je:


1/2kg šargarepe
peršun,
vegeta,
brašno,
ulje,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:

šargarepu iseći na kolutove i staviti u šerpicu da se dinsta dok ne omekša. U drugoj šerpici napraviti bešamel sos na sledeći način: Na ulju propržiti brašno (ali ne da porumeni), postepeno dolivati mleko do željene gustine i na kraju dodati kašiku pavlake. Sjediniti sa šargarepom, posoliti i posuti seckanim peršunom. Sluziti kao prilog uz meso, ili kao samostalno jelo.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?