Lazanje sa povrćem

 

Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za lazanje
-1/2 kg šampinjona
-200 gr šunke
-crni luk,
-šargarepa,
-ikvice,
-paprike
-mleko,
-brašno,
-kisela pavlaka (za bešamel sos)
-200 gr kačkavalja
-vegeta,
-ulje i kečap

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckano povrće, dodati na listiće sečene šampinjone ,posoliti, poklopiti i dinstati dok ne uvri sva tečnost koju je povrće pustilo,na kraju dodati kečap, seckanu šunku i dobro sve promešati. To je prvi fil. U manjoj posudi pomešati 3-4 kašike brašna sa malo mleka,i to umešati u 1/2 l ključalog mleka,mešati dok se ne zgusne,na kraju dodati kiselu pavlaku i sve lepo izmešati.To je bešamel sos.U pleh prvo staviti vrlo malo bešamel sosa(da pokrije dno), zatim koru pa fil sa šampinjonima, bešamel sos i rendani kačkavalj na kraju. Ponavljati redosled filovanja sve dok se ne utroši sav materijal, vodeći računa da na kraju na vrhu bude bešamel sos. Staviti da se peče u zagrejanu pećnicu.

Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Recept za tortu vec postoji na ovim stranicama,u pitanju je jafa torta,ona je jako pogodna za oblikovanje.Slede uputstva za ukrasavanje torte.

Rukama oblikovati brod,na prednji i zadnji deo postaviti gotove rolate ili tortice,koje isecete prema potrebi,tj prema sirini broda,da ne viri nijedan deo.Lepo premazati slagom od cokolade,cackalicom napraviti sare na brodu,ubaciti cokoladne rolere kao imitaciju topova sa jedne strane,a jedra napraviti od stapica za raznjice,napraviti i ogradu od cokoladnih pereca.Oko broda formirati more i talase,tako sto ce te na obican beli slag,cackalicom koju ste umocili u plavu prehrambenu boju,izvlaciti sare u obliku talasa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Priliokom pečenja meso se znatno skuplja.Ako se predhodno podrži pet minuta u ključaloj vodi zatim ocedi i ispeče,veličine komada če ostati ista,a sama pečenje će biti vrlo ukusno i sočno.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Zec na lovački način

 

Potrebno je:
-zec
-1/2 l belog vina
-šargarepa,crni i beli luk,lovorov list,biber,vegeta

Priprema:
Zeca očistiti,iseći na komade,staviti u dublji sud,posoliti,pobiberiti,dodati šargarepu i luk,lovor i naliti vinom.Poklopiti šerpu i na tihoj vatri kuvati što duže,a najmanje 3-4 h.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?