Kacamak sa šampinjonima

Potrebno je:
400gr sampinjona,
kesica palente,
crni luk,
ulje,
so i biber.

 

Priprema:
Na zagrejanom ulju proprziti luk ,dodati seckane sampinjone, posoliti, pobiberiti i dinstati dok sva tecnost ne uvri. U drugoj serpici skuvati kacamak po uputstvu sa kesice, kad bude gotov dodati sampinjone i promesati. Sluziti uz kiselo mleko.

kachamak sa sampinjonima.jpg

Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 

Potrebno je:
pola kilograma krompira,
4-5 kuvanih jaja,
so,
biber imajonez.

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci,jaja takodje(ovo je,inače,odličan nacin da se rešite preostalih uskršnjih jaja),oljuštiti,pa izrendati na najkrupnije.Posoliti, pobiberiti, dodati majonez i sve lepo promešati. Ovo je prilično zahvalna masa, pogodna za oblikovanje,pa možete od nje praviti i kuglice za svečanije prilike i sl.

 

Komentari  

 
+1 #1 Jaksa 14-04-2012 19:16
:njam; Recept je odlican..Svaka cast... :-) Veoma ukusno..
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Riba će ostati sveža ako se posle čišćenja spolja i iznutra natrlja solju i uvije u čistu krpu.Ovako rađena riba može ostati van hladnjaka od 12 do 20 sati.Idealno za kampovanje i pecanje.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjeni pileći batak

Potrebno je:4 pileća bataka,
100gr šunke,
100gr kačkavalja,
vegeta,biber i
ulje za prženje.

Priprema:

Batake pažljivo očistiti od kostiju vodeći računa da ostanu u jednom komadu (zajedno sa kožicom), izlupati tučkom za meso, začiniti i ređati list sunke i list kačkavalja na svako parče, umotati kao rolnicu, učvrstiti čačkalicama i pržiti na zagrejanom ulju. Tek kad se malo prohlade seći ih na pola i služiti uz prilog po želji.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?