Šareno povrće

 

Potrebno je:
-paradajz
-krastavac
-šargarepa
-paprika
-peršun
-koziji sir

Priprema:
Šargarepu,krastavac i papriku iseći na štapiće jednake debljine i dužine.Po nekoliko štapića od sveg povrća povezati peršunom.Na tanjir za služenje stavljati po kolut paradajza,zatim krišku sira a preko sira povrće.

Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 

Potrebno je:
pola kilograma krompira,
4-5 kuvanih jaja,
so,
biber imajonez.

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci,jaja takodje(ovo je,inače,odličan nacin da se rešite preostalih uskršnjih jaja),oljuštiti,pa izrendati na najkrupnije.Posoliti, pobiberiti, dodati majonez i sve lepo promešati. Ovo je prilično zahvalna masa, pogodna za oblikovanje,pa možete od nje praviti i kuglice za svečanije prilike i sl.

 

Komentari  

 
+1 #1 Jaksa 14-04-2012 19:16
:njam; Recept je odlican..Svaka cast... :-) Veoma ukusno..
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok  prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tečnost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Svinjske rolnice


Potrebno je:

svinjske kremenadle
šargarepa,krompir
vegeta, biber

Priprema:

Meso istući i što više istanjiti na dasci, posoliti,pobiberiti. Šargarepu i krompir oprati, oguliti i seći na štapiće. Na jednu kremenadlu staviti naizmenično po štapić povrća, urolati u rolnu, pričvrstiti čačkalicama i peći u rerni. Seći tek kad budu dobro prohlađene i servirati sa prilogom po želji (u ovom slučaju to je rižoto sa mladim crnim lukom).


?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?