Prolećne rolnice

Potrebno je:

Nekoliko listova šunke(ili u ovom slučaju karea),
šargarepa,
kačkavalj,
perca mladog crnog luka,
krastavac.

Priprema:
Krastavac oprati,  i iseći na tanke kolutove ,zatim mu oštrim nožem odstraniti središnji deo,  kako bi se dobilo nešto nalik prstenu. Šargarepu i kačkavalj iseći na štapiće, pa ih zajedno sa percima luka umotati u list šunke  ,koji provučemo kroz prsten.

Prolećne rolnice

Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 

Potrebno je:
pola kilograma krompira,
4-5 kuvanih jaja,
so,
biber imajonez.

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci,jaja takodje(ovo je,inače,odličan nacin da se rešite preostalih uskršnjih jaja),oljuštiti,pa izrendati na najkrupnije.Posoliti, pobiberiti, dodati majonez i sve lepo promešati. Ovo je prilično zahvalna masa, pogodna za oblikovanje,pa možete od nje praviti i kuglice za svečanije prilike i sl.

 

Komentari  

 
+1 #1 Jaksa 14-04-2012 19:16
:njam; Recept je odlican..Svaka cast... :-) Veoma ukusno..
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Žilavo meso  skuvaće se  brže ako se u vodi u kojoj se kuva doda malo sirćeta ili sode bikarbone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Piletina sa sirom i bosiljkom

 

Potrebno je:
-pileći bataci očišćeni od kostiju
-100 gr sitnog sira
-svež bosiljak
-kisela pavlaka

Priprema:
Sir pomešati sa kašikom kisele pavlake i sitno iseckanim bosiljkom.Batake posoliti, pobiberiti, pa namazati nadevom od sira, urolati i dobro pričvrstiti čačkalicama kako fil ne bi iscureo. Peći u rerni dok kožica ne porumeni.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?